Bogoev – Quanjang Ko: Fillon realizimi i grantit prej 4.8 milion dollarësh

Drejtori i Drejtorisë së Doganës, Stefan Bogoev dhe Drejtori i Përgjithshëm i Shërbimit Doganor të Republikës së Koresë, Quanjang, u takuan në selinë e Doganave Koreane në Seul, i cili njoftoi fillimin e një granti prej 4.8 milion dollarësh për zhvillimin dhe zbatimin e një sistemi të menaxhimit me rreziqe dhe depo e te dhenave.

Bogoev është në një vizitë pune dy ditore në shërbimin doganor të Republikës së Koresë, i cili po zbatohet brenda memorandumit të nënshkruar të fundit të bashkëpunimit me Doganat Koreane.

“Zbatimi i këtij sistemi do të ndihmojë në përmirësimin e efektivitetit të administratës doganore, domethënë për të mbledhur më shumë para në buxhet, të jetë partner i komunitetit të biznesit dhe për të luftuar krimin e organizuar dhe korrupsionin që kontribuon në më shumë të ardhura në buxhet”, tha Bogoev.

Vendimi për dhënien e grantit nga Qeveria e Koresë pason një analizë tre -vjeçare të Doganave, pas së cilës vendoset që si udhëheqës në rajon, granti duhet t’i jepet administratës doganore të Republikës së Maqedonisë Veriore. Në këtë drejtim, CEO Kwanjang Ko përshëndeti përpjekjet e ndërmarra nga doganat maqedonase në mënyrë që të rrisë efektivitetin e doganave dhe të krijojë kushte për konkurrencë më të madhe të ekonomisë.

Bogoev theksoi angazhimin e vendit tonë për procesin e integrimit të BE -së dhe vendosjen e bazave për funksionimin e tregut të vetëm.

“Qëllimi strategjik është që Republika e Maqedonisë Veriore të bëhet një anëtar i barabartë i Bashkimit Evropian deri në vitin 2030 që do të thotë se kufijtë maqedonas do të jenë kufijtë e BE -së. Kjo gjithashtu nënkupton harmonizim të plotë të legjislacionit tonë me rregulloret evropiane. Në të njëjtën kohë, ne vazhdimisht po punojmë në një transformim të plotë dixhital të administratës doganore dhe zbatimin e sistemeve të reja dhe promovuese të IT në përputhje me sistemet e BE -së”, thotë Bogoev.

Memorandumet e bashkëpunimit do të nënshkruhen nesër që do të hapin mundësi të reja për mbështetje financiare.

E MËPARSHME

Arsovska: Rindërtohet rruga “Nikolla Karev”, më e frekuentuara që lidh rrugët kryesore në kryeqytet

E ARDHSHME

Argjend Lloga rikthehet me hitin “Lule Katalea”, vjen me një stij unik