Si shkon procedura dhe kur do të zgjidhet kryeministër? Flet Talat Xhaferi

Deri në momentin e votimit të Qeverisë teknike, unë mund ta bartë postin e kryetarit të Kuvendit, bëri të ditur Talat Xhaferi në ClickPlus.

Ai sqaroi se si shkon procedura e zgjedhjes së kryeministrit teknik.

“Unë duke qenë kryetar mund të bart postin e kryeministrit, por me seancën të udhëheq kryetari i ri. Deri në komentin që konstatohet zgjedhja e qeverisë dhe marrjen e detyrës, nuk ka problem që unë të bart postin e kryetarit. Deri në momentin e votimit, atëherë në fund ka një fjali që thotë se deputetit i ndërpritet mandati sepse nuk mund të bartë dy funksione”, tha Xhaferi.

E MËPARSHME

Kandidati për kryeministër/ Si ka punuar deri më tani Xhaferi: Kam plotësuar detyrat komfor obligimeve të definuara me ligj

E ARDHSHME

Zidan Veliu zgjidhet kryetar i Forumit rinor të BDI për nëndegën Reçicë e Madhe në Tetovë