Jakimovski zbulon gënjeshtrat e VMRO-së: Ndërtesat në “Alumina” do të jenë si në Dubai, Çikago e Vjenë!

Ndërtesat e reja në “Alumina” të parapara në Planin Detal Urbanistik, janë ndërtesa moderne si ato në Dubai, Çikago, Toronto, Vjenë, Sofje dhe në Beograd, tha sot kryetari i Komunës së Karposhit, Stevço Jakimovski, në konferencën e sotme për media, duke folur për njoftimin e grupit këshillues të VMRO-DPMNE-së se do të dorëzojnë 4000 amendamente.

Ai tha se partia politike VMRO-DPMNE po përhap gënjeshtra për projektin.

“Nuk e prisja që grupi i këshilltarëve të VMRO-DPMNE-së do të votonte “për” planin detal urbanistik, sepse ata janë ndërtesa të reja moderne si Dubai, Çikago, Toronto, Vjenë, Sofje, Beograd, kurse këshilltarët e VMRO-së, janë për ndërtesa barok, me barok fals, ashtu si politika e tyre është fallco, ashtu si patriotizmat e tyre janë fallco, ashtu si përkushtimi i tyre për gjelbërimin në një pallat që kanë ndërtuar dhe nuk ka asnjë metër katror gjelbërim, por ka pesë-gjashtë vazo tre nga të cilat tashmë janë të vyshkura. Ata flasin për “monstra” betoni, e çfarë është kjo pas nesh nëse nuk është përbindësh betoni dhe që paraqet konkretizimin më të madh për metër katror në Republikën e Maqedonisë. Të gjithë ne këtu kujtojmë një ndërtesë të vogël dykatëshe, një ndërtesë të verdhë me një oborr të vogël, a e shihni tani në çfarë përbindëshi betoni është shndërruar, ku pothuajse i gjithë pjesa është përdorur për të ndërtuar këtë përbindësh shtatëkatësh. Ndërtuan edhe një kullë, siç do të thoshte i madhi Koço Racin, “Ata ndërtojnë banka për vete, bankat djegin kulla të holla të larta”, theksoi Jakimovski.

Sipas tij, është e qartë se këshilltarët nga VMRO-DPMNE nuk duan të mbështesin projekte moderne, ku siç thotë ai do të sigurohet parking për 2500 qytetarë në Karposh dhe ku do të ketë edhe 1000 vende parkimi për të gjithë. qytetarët e Karposhit.

“Për shembull, është një gënjeshtër që nuk do të ketë dy pallate të larta, por do të ketë shumë të tjera, domethënë do të ketë ndërtesa të larta mbi 35 kate. Është gënjeshtër se do të ketë hije mbi “barakat”, sepse këto ndërtesa nga nëntë deri në 11 kate janë të vendosura 35 metra larg rrugës Prashka. Janë bërë simulime që nuk i kërcënon fare edhe kur dielli është në nivelin më të ulët. Për më tepër është genjeshtër që janë marrë lartësi nga “barakat” e tjera për të shtuar lartësine këtu, kur këtu është një bllok krejtesisht i veçuar dhe nuk ndërhyn fare me bllokun ku janë të vendosura “barakat”,tha mes tjerash Jakimovski

E MËPARSHME

Intervista/ Flet këngëtari Lorik Selmani: Ja si po e përmbyll këtë vit, surprizat do vazhdojnë dhe në 2024

E ARDHSHME

LEN formon Trupin Koordinativ: Synojmë mposhtjen e BDI-së dhe sjelljen e ndryshimit tek shqiptarët