DigitAlb i lë në baltë operatorët shqiptar në Maqedoninë e Veriut, lidhet me Telekom Serbia

Platforma televizive DigitAlb ka bërë një lëvizje të papritur dhe të diskutueshme, duke lënë në baltë operatorët shqiptarë në Maqedoninë e Veriut. Me një veprim që shumë e konsiderojnë të pandershëm, DigitAlb ka shkëputur marrëveshjet ekzistuese me operatorët vendas shqiptarë për të lidhur një marrëveshje ekskluzive me Mtel, një kompani në pronësi të Telekom Serbia.

Në një veprim që ka çuditur shumë, në fillim të këtij viti, DigitAlb vendosi të mos rinovojë kontratat e saj të gjata me operatorët në Kosovë, në përpjekje për të zgjeruar mbulimin e tyre në të gjithë vendin. Por në Maqedoninë e Veriut, veprimet e DigitAlb janë në kundërshtim të plotë me këtë qasje, duke i dhënë ekskluzivitetin e transmetimeve një kompanie që ka lidhje me një shtet që historikisht ka qenë i tensionuar me popullin shqiptar.

Në një deklaratë skandaloze nga Janari i vitit 2024, DigitAlb thotë: “Që nga themelimi ynë në vitin 2004, qëllimi ynë ka qenë mbrojtja e gjuhës shqipe dhe bashkimi kulturor i shqiptarëve anembanë botës. Por tani, në një ndryshim të papritur të zemrës, ‘Bashkimi Kombëtar’ për ne nënkupton heqjen dorë nga bashkëpunimi me operatorët shqiptarë dhe duke bërë aleancë me Telekom Serbia.”

Kjo lëvizje e DigitAlb ka shkaktuar zemërim dhe ka ngritur pyetje serioze mbi integritetin e saj dhe angazhimin ndaj parimeve të saj themelore. Dokumentet e zbuluara tregojnë se ka një mungesë respekti dhe përkushtimi ndaj partnerëve të saj shqiptarë në Maqedoninë e Veriut, duke u lënë ata në hije të mëdyshjes dhe paqartësisë për të ardhmen.

E MËPARSHME

Festim Halili në Uashington takon kongresmenët Sessions, Mann dhe Self: Jemi me fat që kemi aleat SHBA, do vazhdojë të mbetet e pacënuar në vazhdimësi

E ARDHSHME

Pas Prishtinës dhe Shkupit, Tirana do të vlerësojë humanistët me çmimin Nënë Tereza.